ثريا بابا خاني با اشاره به اينکه بافتهاي تاريخي بخشي از ميراث فرهنگي ما را تشکيل ميدهند، اظهار داشت: اعتبار در نظر گرفته شده براي مستند نگاري و ارائه راهبردهاي طراحي اين بافت در سال جاري 166 ميليون ريال است.
وي بر لزوم همکاري ساير دستگاههاي اجرايي در حفظ و حراست از آثار تاريخي تأکيد کرد و ادامه داد: احياي بافتهاي تاريخي بدون همکاري و تعامل تمامي ادارات دولتي مرتبط ميسر نخواهد شد ضمن اينکه افزايش مشارکت مردمي نيز از اهميت بسياري برخوردار است.
معاون ميراث فرهنگي کرمانشاه اضافه کرد: نودشه شهري مرزي با جمعيتي بيش از هزار نفر در 32 کيلومتري شهر پاوه از توابع استان کرمانشاه است.
به گفته وي اين شهر در ميان کوههايي بلند، درههايي عميق و تنگ واقع شده و اطرافش را جنگلهاي بلوط، ون و باغهاي بسيار وسيع ميوه و چشمههاي جوشان فرا گرفته است.
باباخاني با بيان اينکه اين شهر از شمال با مريوان و از سوي غرب با شهرهاي شرقي کردستان عراق از جمله حلبچه و بياره هم مرز است، ادامه داد: از آرامگاههاي معروف واقع در اين منطقه ميتوان آرامگاه پير شاليار و نيز سيد عبيدالله را نام برد.
معاون ميراث فرهنگي کرمانشاه به معماري سنگي نودشه اشاره کرد و بيان داشت: به دليل قرارگيري شهر روي دامنهها و درههاي طبيعي با شيب بسيار، معماري خاصي در اين منطقه شکل گرفته است.
اين مقام مسوول با بيان اينکه استفاده هنرمندانه از مصالح بومي به اصالت و هويت اين معماري افزوده، يادآور شد: اين شهر در بافتي از سنگ و گل و چوب قرار گرفته است.
وي در پايان خاطر نشان کرد: در سالهاي اخير به دليل ساخت و سازهايي با مصالح آجر، سيمان و آهن شکل نازيبايي به اين معماري بکر و ويژه داده شده ولي به دليل دسترسي بسيار دشوار هنوز هم تا حد زيادي بکر مانده است.
112/
انتهای پیام/